lauantai 9. joulukuuta 2017

Perheoikeus

Islamin oppineet sanovat, että islamin perheoikeus on täydellinen ja pyhä laki, sillä se perustuu Allahin sanoihin mahtavassa Koraanissaan sekä Muhammadin sunnaan. Kaikki muut lait ovat ihmisten keksimiä ja niiden tulee alistua Allahin tahtoon; siksi ainoastaan sharia-laki on muslimeille sopiva. Kafirit muslimien hallitsijoina on iljetys.


SHARIA:
m3.13 Huoltajia on kahdenlaisia: niitä jotka voivat käskeä naispuolisen huollettavansa menemään naimisiin jonkun kanssa, ja niitä jotka eivät voi.
m6.10 Vapaan miehen on laitonta pitää useampaa kuin neljää vaimoa.
m8.2 Huoltaja ei saa naittaa esipuberteettista tytärtään kenellekään vähemmästä maksusta kuin sellaisesta naimakaupasta yleensä maksetaan.


AVIORIKOS:
[Bukhari 3,38,508] Muhammad sanoi: "Unais, kuulustele tämän miehen vaimoa, ja mikäli hän myöntää aviorikoksen, käske kivittää hänet kuoliaaksi."
[Bukhari 8,82,803] Ali kivitytti naisen kuoliaaksi perjantaina ja sanoi: "Olen rangaissut häntä niin kuin Muhammad olisi häntä rangaissut."
m10.4 Aviomiehellä on lupa kieltää vaimoaan poistumasta kotoaan. Kuitenkin, jos naisen sukulainen kuolee, on suositeltavaa sallia hänen tavata sukulaisiaan.


M5.0 AVIOLLISET OIKEUDET, VAIMON AVIOLLISET VELVOLLISUUDET
m5.1 Naisen on pakollista olla sukupuoliyhteydessä miehensä kanssa kun:
(a) mies sitä pyytää
(b) ollaan kotona
(c) nainen pystyy siihen fyysisesti

[Abu Dawud 11,2138;2139] Muawiyah sanoi: Allahin lähettiläs, miten meidän tulisi lähestyä vaimojamme ja kuinka meidän tulisi jättää heidät? Profeetta vastasi: Käykää vainioillanne miten ja milloin haluatte,...
Tärkein asia, jonka vaimo tuo avioliittoon on hänen vaginansa.
[Bukhari 7,62,81] Muhammad sanoi: "Avioliittolupauksista yksi on ylitse muiden: aviomiehen oikeus nauttia vaimonsa vaginasta."

Allah kiroaa naisen, joka kieltäytyy seksistä.
[Bukhari 7,62,121] Muhammad: "Jos nainen kieltäytyy seksistä, kun hänen aviomiehensä sitä pyytää, enkelit kiroavat häntä koko sen yön."

Sira kertoo vielä lisää aviomiehen oikeuksista:
Ishaq 957 Muhammad lähetti Muadhin Jemeniin levittämään uskontoa. Hänen siellä ollessaan häneltä kysyttiin mitkä ovat aviomiehen oikeudet suhteessa vaimoonsa. Hän vastasi tätä kysyneelle naiselle: "Jos menisit kotiisi ja löytäisit sieltä aviomiehesi, jonka nenä vuotaa märkää ja verta, ja sinä imisit sen puhtaaksi, niin et olisi silloinkaan täyttänyt velvollisuuttasi aviomiestäsi kohtaan."


LAPSIMORSIAMET

Muhammad, 51 vuotta, ehdotti avioliittoa Aishan kanssa, kun tämä oli kuusivuotias. Avioliitto lapsen kanssa on sunna.
[Bukhari 7,62,18] Kun Muhammad pyysi Abu Bakrilta Aishan kättä, Abu vastasi: "Mutta minä olen sinun veljesi." Muhammad vastasi: "Olet veljeni ainoastaan Allahin uskonnossa ja Hänen Kirjassaan, joten minun on laillista naida hänet."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti