perjantai 24. marraskuuta 2017

Naiset

ISLAMIN OPPINEET SANOVAT:

  • Islamilaisissa perheissä noudatetaan sharia-lakia.
  • Islam oli ensimmäinen sivilisaatio, joka takasi naisten oikeudet.
  • Muhammad antoi maailmalle täydellisen esimerkin kuinka naisia suojellaan islamissa.
  • Musliminaiset ovat kallisarvoisia aarteita ja sellaisina heitä tulee suojella vääräuskoisten maailman pahuudelta.
  • Musliminaisten oikeudet tulevat Allahilta.
Sharia määrittelee erilaiset lait eri ihmisryhmille. Naiset ovat yksi näistä erityisryhmistä.


VAIMON LYÖMINEN

Islamin näkemys naisista esitetään Koraanin jakeessa 4:34:
Mies on naisen pää, koska Jumala on toisia suosinut enemmän kuin toisia ja koska mies elättää vaimoaan. Hurskas vaimo on nöyrä ja vartioi siveyttään, koska jumala on antanut sen vartioitavaksi. Jos pelkäätte vaimonne olevan uppiniskainen, varoittakaa häntä, välttäkää häntä vuoteessa ja lyökää häntä, mutta jos hän sitten tottelee teitä, älkää ahdistako häntä enää. Jumala on Korkea, Mahtava.


TOTTELEMATTOMAN VAIMON KÄSITTELY
m10.12 Kun aviomies havaitsee vaimossaan kapinallista käytöstä, joko sanoissa, kuten jos hän vastaa hänelle kylmästi, vaikka on yleensä kohtelias, tai mies pyytää päästä hänen vuoteeseensa ja hän kieltäytyy vastoin yleistä tapaansa; tai teoissa, kuten jos hän kohtelee häntä nurjasti vaikka on aikaisemmin ollut ystävällinen ja iloinen, hänen on varoitettava häntä sanallisesti ja vältettävä hänen lyömistään, koska käytökseen voi olla hyvä syy. 
Varoitus voi olla esimerkiksi, "Pelkää Allahia asioissa joissa sinulla on velvollisuuksia minua kohtaan" tai voit selittää, että kapinointi mitätöi velvollisuutesi elättää häntä ja että käytöksesi vuoksi vuorosi siirtyy toisille vaimoille, tai voit ilmoittaa hänelle, että
"On uskonnollinen velvollisuutesi totella minua".
Jos hän jatkaa kapinoimistaan, mies voi olla makaamatta hänen kanssaan ja puhumatta hänelle, ja voi lyödä häntä, mutta ei siten että hän saa vammoja, tarkoittaen mustelmia, luunmurtumia, haavoja tai verenvuotoa. Kasvoihin lyöminen on laitonta. Hän voi lyödä vaimoa, jos tämä kapinoi vain kerran tai useammin, tosin on myös heikompi mielipide, että lyöminen on sallittua vain jos kapinointi on jatkuvaa.

Ishaq969 Ihmiset, teillä on oikeuksia vaimojenne suhteen ja heillä teidän suhteenne. Teidän oikeutenne on, että vaimonne eivät anna kenenkään, jota te inhoatte, astua vuoteeseenne ja etteivät he tee selkeää säädyttömyyttä. Jos he näin tekevät, Jumala on antanut teille luvan välttää heitä vuoteessa ja lyödä heitä, mutta ei liian kovasti.
Jos he pidättäytyvät näistä asioista, heillä on oikeus saada kohtuullinen elatus ja vaatetus. Neuvokaa naisia lempeästi. He ovat teidän luonanne kuin vankeja eikä heillä ole valtaa omien asioittensa suhteen, mutta te olette ottaneet heidät Jumalan teille uskomaksi velvoitteeksi ja teillä on oikeus nauttia heistä sukupuolisesti Jumalan sanojen mukaan. [Profeetta Muhammadin elämäkerta, Ibn Hisham, Basam Books, ss. 449 - 450]
[Abu Dawud 11, 2142] Muhammad sanoi: Mieheltä ei kysytä, miksi hän lyö vaimoaan.
[Bukhari 7,62,132] Profeetta sanoi: "Teidän ei tule hakata vaimoanne kuten orjaa ja sitten maata hänen kanssaan myöhemmin samana päivänä." Useimmat Helvetin asukkaista ovat naisia.


NAISEN ASEMA

Sharia rajoittaa monin tavoin naisen oikeuksia.

o22.1 Vaatimukset islamilaisena tuomarina toimimiseksi ovat: (a) hänen on oltava vapaa mies [...]

04.9 Maksettava korvaus naisen vahingoittamisesta tai kuolemasta on puolet miehen vastaavasta korvauksesta.
[Bukhari 3,48,826] Muhammad kysyi: "Eikö naisen todistus olekin puolet miehen todistuksen arvosta?" Nainen vastasi: "Kyllä." Muhammad sanoi: "Se on sen takia, että naisen mieli on vajavainen."
l10.3  Perinnönjako tehdään tasan niin, että mies saa saman osuuden kuin kaksi naista.
Koraani 4:11 Jumala määrää lastenne suhteen: Miehinen perillinen saakoon yhtä paljon kuin kaksi naispuolista yhteensä

Seuraava hadith rinnastaa kamelit, orjat ja naiset:
[Abu Dawud 11, 2155] Muhammad sanoi: Jos joku teistä ottaa vaimon tai ostaa orjan, hänen tulee sanoa: "Oi Allah, pyydän että hän on hyvä ja että annat hänelle hyvän luonteen; turvaan sinuun hänessä olevaa pahuutta vastaan ja hänen luonteensa pahuutta vastaan." Kun ostetaan kameli, otetaan kiinni sen kyttyrästä ja sanotaan samalla tavoin.

Naiset ovat miehiä vähempiarvoisia älykyydessä ja uskonnollisuudessa:
[Bukhari 1,6,301] Muhammad ohitti rukoilemaan mennessään ryhmän naisia ja sanoi heille: "Naiset, antakaa almut ja lahjoittakaa rahaa vähempiosaisille, sillä olen todistanut, että suurin osa Helvetin asukkaista on naisia." Naiset kysyivät miksi se on niin. Hän vastasi, että "te kiroilette paljon, ettekä osoita kunnioitusta aviomiehillenne. En ole tavannut ketään niin heikkoa älykkyydessä tai uskonnollisuudessa kuin naiset. Ajatteleva ja älykäs mies voisi johtaa monet teistä harhaan."
He vastasivat: "Miten me olemme heikkoja älykkyydessä tai uskonnollisuudessa?" Muhammad sanoi: "Eikö olekin niin, että miehen todistus vastaa kahden naisen todistusta?" He vastasivat myöntävästi ja Muhammad sanoi: "Se osoittaa, että naisilta puuttuu älyä. Eikö ole myös niin, että naiset eivät saa rukoilla kuukautistensa aikana?" Naiset vastasivat taas myöntävästi. Silloin Muhammad sanoi: "Se osoittaa, että naiset ovat heikkoja uskonnollisuudessa."

Naisen todistus on vain puolet miehen todistuksesta:
Koraani 2:282 Te uskovaiset, kun teette maksusitoumuksen määrätyksiajaksi, niin tehkää se kirjallisesti. Kirjuri merkitköön puolueettomasti muistiin keskinäisen sopimuksenne, älköönkä kukaan kirjuri kieltäytykö kirjoittamasta sen mukaan, kuin Jumala on opettanut häntä. Siten siis on hänen kirjoitettava, ja se, joka velaksi ottaa, sanelkoon Herraansa Jumalaa peläten, älköönkä vähintäkään pois jättäkö. Jos kuitenkin velantekijä on älyltään tai vastuultaan vajavainen tai ei itse kykene sanelemaan, silloin hänen etujensa puoltaja sanelkoon sen oikeudenmukaisesti. Kutsukaa tähän tilaisuuteen kaksi mieleistänne miestä todistajiksi. Jollei satu olemaan kahta miestä, todistakoon mies ja kaksi naista niiden joukosta, jotka hyväksytte todistajiksi, jotta jos yhden muisti pettäisi, toinen kuitenkin muistaisi oikein. [...]


NAISEN SUKUELINTEN SILVONTA. NAISEN YMPÄRILEIKKAUS.

On onnetonta, että ympärileikkaus-termiä käytetään sekä miehen esinahkan poistamisesta että naisen klitoriksen poistamisesta. Niitä ei voi mitenkään verrata toisiinsa.
[Bukhari 7,72,779] Muhammad sanoi: "On viisi käytäntöä, jotka ovat ominaisia muinaisille profeetoille: ympärileikkaus, häpykarvojen ajelu, viiksien pitäminen lyhyinä, kynsien leikkaaminen ja kainalokarvojen poistaminen."

Seuraava hadith viittaa naisen ympärileikkaukseen. Siinä oletetaan, että molemmat, sekä mies että nainen, on ympärileikattu.
[Muslim 003,0684] Abu Musa kysyi sitten: "Milloin on pakollista kylpeä?" Aisha vastasi: "Olet kysynyt oikealta henkilöltä. Muhammad on sanonut, että kylpeminen on pakollista, kun mies on naisen kanssa ja heidän ympärileikatut osansa koskevat toisiaan."

Ympärileikkaus kuuluu shariaan. Ensin harhaanjohtava käännös:
e4.3 Ympärileikkaus on pakollinen sekä miehille että naisille. Miehillä se tarkoittaa esinahkan poistamista peniksestä, naisilla taas klitoriksen esinahan poistamista (ei itse klitorista, kuten jotkut virheellisesti väittävät).
Arabiankielinen teksti sanoo kuitenkin näin:
e4.3 Ympärileikkaus on pakollinen (jokaiselle miehelle ja naiselle) leikkaamlla mieheltä terskassa oleva iho pois, naisilta taas leikataan pois klitoris (tätä kutsutaan nimellä Hufaad),"

Harhaanjohtava käännös hämärtää sharia-lakia. Tällaista harhaanjohtamista kutsutaan nimellä taqiyya; se on eräänlaista pyhää valehtelua.

Uhudin taistelun kertomuksessa voimme lukea viittauksen tapaan poistaa klitoris.
Ishaq564 Kun Hamza näki Siba'n, hän huudahti: "Tulehan tänne; vieläkö äitisi leikkelee klitoriksia?" Hamza suuntasi häneen iskun, joka osui vain karvan verran hänen päänsä ohi. Minä puntaroin keihästä kädessäni, kunnes olin tyytyväinen, ja heitin sen kohti Hamzaa. Se osui hänen alavatsaansa ja tuli ulos hänen jalkojensa välistä. [Profeetta Muhammadin elämäkerta, s. 264]


RANGAISTUS AVIOLIITON ULKOPUOLISESTA SEKSISTÄ
o12.6 Jos rangaistus on kivittäminen, on heidät kivitettävä oli sää mikä hyvänsä, tai vaikka he olisivat sairaita. Raskaana oleva nainen kivitetään vasta sitten, kun hän on synnyttänyt ja lapsi on vieroitettu.
[Muslim 017,4206] ... Eräs nainen tuli Muhammadin luo ja sanoi: Allahin lähettiläs, olen tehnyt aviorikoksen, [...]  Kun hän oli synnyttänyt, tuli hän kapaloidun lapsen kanssa uudestaan hänen luokseen ja sanoi: Tässä on lapsi, jonka olen synnyttänyt. Muhammad sanoi: Mene ja imetä häntä kunnes vieroitat hänet. Kun nainen oli vieroittanut lapsen, hän tuli Muhammadin luo lapsen kanssa, jolla oli leivänpala kädessään. Muhammad antoi lapsen yhdelle muslimeista ja julisti tuomion. Nainen laitettiin rintaan asti ylettyvään kuoppaan ja Muhammad käski ihmisten kivittää hänet.

KUNNIAMURHAT

Kunniamurhat eivät suoranaisesti sisälly shariaan. Sharia-lain mukaan nainen on alempiarvoinen kuin mies ja mies voi lyödä naista alistaakseen tämän, mutta kunniamurhaa ei ole laillistettu. Aviorikoksen tehneen tappanutta ei kuitenkaan rangaista:
o5.4 Häntä, joka tappaa islamista luopuneen, maantierosvon tai tuomitun avionrikkojan, ei rangaista...
e12.8 ...arvottomiin (niihin, jotka ansaitsevat tulla tapetuksi) kuuluvat ... tuomitut avionrikkojat...
Tässä näytetään asetettavan sama rangaistus sekä miehille että naisille, mutta miehellä on monia mahdollisuuksia harrastaa seksiä, mutta naisen seksuaalisuus on rajoitettu ankarasti ainoastaan omaan aviomieheen. Niinpä nainen tulee todennäköisemmin tapetuksi.

Mies hallitsee naista ja hänen arvonsa yhteisössä perustuu siihen, miten hänen naisensa käyttäytyvät. Ghira on pyhää mustasukkaisuutta, jopa Allah tuntee ghiraa. Ghira tarkoittaa myös itsekunnioitusta ja se on kunniaväkivallan perusta. Huomatkaa kuinka seuraavassa hadithissa Saedin uhkausta tappaa vaimonsa ei suinkaan tuomita, vaan ihaillaan. Väkivalta muslimin ghiran puolustamiseksi on aitoa islamia.
[Bukhari 8,82,829; Bukhari 9,93,512] Saed bin Ubada sanoi: "Jos näen jonkun miehen vaimoni seurassa, isken häntä miekkani terällä." Muhammad sai kuulla tästä ja sanoi: "Te olette ihmeissänne Saedin ghirasta (itsekunnioituksesta). Allahin nimeen, minulla on enemmän ghiraa kuin hänellä, ja Allahilla on enemmän ghiraa kuin minulla, ja koska Allahilla on ghiraa, Hän on tehnyt laittomiksi häpeälliset teot ja synnit, tehtiin ne sitten avoimesti tai salassa. [...]

Useimmat kunniamurhat tehdään islamilaisissa yhteisöissä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti